AGRAÏMENTS.......... (Mari carmen Cortell)

 

AGRAÏMENTS


L’any 1972, a l’Institut de Formació Professional de Xàtiva, va ser el primer curs de l’Especialitat Administrativa, fins aquell any, només en l’Institut havien estudiat xics, era la primera vegada que estudiaven xics i xiques, i va ser un privilegi poder pertànyer a la primera promoció de FP 1.

A través d’aquestes línies voldria expressar el meu agraïment a aquells professors que van guiar, en una certa forma, les nostres vides futures. Tots i cadascun dels docents d’aquelles especialitats fins aleshores per a nosaltres desconegudes feren que despertaren el nostre interés per aquells temes; ells es van preocupar de fer que cada matèria fora interessant; a través d’ells vam poder conéixer unes ferramentes de treball que després, al llarg de les nostres vides, van ser clau per poder treballar amb tot el que ens ensenyaren.

Aquests professors tingueren per a tots nosaltres una influència molt bona pel futur de les nostres vides, ens van inculcar una sèrie de valors que després en els nostres treballs vam poder anar desenrotllant.

Jo, igual que alguns companys, poguérem treballar en oficines, en el meu cas per alguns ajuntaments menuts, en tasques administratives, i com a secretària de Jutjats de Pau, durant prop de 20 anys.

M’agradaria que aquestes línies serviren per a mostrar la meua eterna gratitud per a tots i cadascun dels professors que tan dignament exercitaren una tasca tan bonica com l’ensenyament. I voldria recordar un poc els professors d'aquella FP 1 de l'especialitat Administrativa, que continuaran en el nostre record per sempre.

Recordem Mario Ramos, ens donava vàries matèries, quasi tots els dies teníem alguna hora de classe amb ell, i era un mestre amic, almenys així el recordem. Va fer que ens agradara, la taquigrafia, la mecanografia, la comptabilitat, les pràctiques d’oficina. De matí treballava al Banc de València, era un gran coneixedor de totes aquestes matèries i el seu bon caràcter l'ajudava molt.

També, a través de Salvador Terol, coneguérem per primera vegada la paraula Estadística, ell ens donava classes de Càlcul i Estadística, també gran professor.

A través de Francisco Soler, gran advocat, poguérem conéixer les matèries de Derecho Empresarial i Educación Cívico Social.

Recordem també Amelia Zarapico (la dona de D. Rafael Pérez Contel). que ens va donar un curs de Dibuix, una dona tan simpàtica que ens feia molt amenes les classes, i també el professor de Dibuix Joaquín Ramón, molt bon professor,

A través de  Lourdes Mateu, dona de D. José Pardo Enguer, coneguérem per aquells temps el francés com a idioma, i després tinguérem la sort al següent curs de tindre de professor Rafael Buforn, per a mi un dels millors professors amb qui al llarg del temps he pogut estudiar, he de dir que va ser un gran professor.

També ens donava Religió Alfredo Martí, que aleshores era el rector de l'Església de la Mercé, guarde un molt bon record, era un professor molt seriós, però l’estimàvem.

Després teníem en Educació Física la professora Vicenta Llanderal, una persona simpàtica i afectuosa que feia que ens ho passàrem molt bé.

I per últim, un record molt entranyable a la Professora Conchita o Concepción Mateu, que ens donava Labores del Hogar, que després també ens han aprofitat per a saber pegar algun puntet, encara que siga per cosir un botó, un gran record per a ella.

Crec que els he nomenat a tots, ells van ser els nostres professors, fa ja tants anys, que a vegades, la memòria la tenim de vacacions, si m’he deixat algú que em perdone.

Una abraçada i una salutació d’una alumna que va formar part de la primera promoció de la FP 1r G, especialitat Administrativa, i molt agraïda per poder formar part d'aquell inici de l’Administratiu, que al llarg de la meua vida, em va donar les ferramentes per poder desenrotllar el meu treball amb molta dignitat.

Gràcies a tots i cadascun dels professors, allà on siguen, que sàpiguen que els porte al cor.

.










María del Carmen Cortell Gorba

Primera promoció Administratiu

Comentaris